Hoppa till sidans innehåll

Crosskolan barn hösten 2020 (se längre ner för vuxna)


Hej och välkomna till MMCKs motorcross skola Hösten 2020

 

Vi vill önska alla barn och föräldrar välkomna till vårens MMCKs motocrosskola.

Den här terminen kör vi onsdagar med start den 26/8 fram till stängningen för sommaren på Skå motocrossbana. Vi som kommer att hålla i träningarna är Rasmus, Jocke, Mange, Peter och Mats samt alla föräldrar som kommer att vara på plats. Vi jobbar efter Guldhjälms konceptet, och om man så önskas så kan man bli en Guldhjälmsförare.

Besök gärna vår hemsida för mer information om klubben, www.mmck.nu.

 

Viktigt att tänka på

Barnen måste ha hjälm, stövlar, handskar, glasögon, ryggplatta, allt enl SVEMOs reglemente (se svemos hemsida), för att få köra på banan. Tänk även på att vara på plats i god tid och väl förberedd och magen ska vara glad. Kommer man sent så måste man kolla av med någon tränare hur och var man ska man ska ta sig till sin grupp. Tiderna nedan är till för att då börjar träningen. Och då ska man vara ombytt och klar, Uppvärmd och stå vi sin cykel på startplattan. Och glöm inte att ha motocrossen i bra fungerande skick, det är tråkigt att få stå bredvid och titta på när kompisarna tränar och har skoj.

 

Och tyvärr så har vi Covid-19 att ta hänsyn till så se till att hålla avstånd till varandra. Och inte för många samtidigt i klubbhuset, likaså i omklädningsrummet. Tvätta händerna!

 

Hur grupperna kommer att se ut ser vi när vi har alla på plats. Vi delar upp barnen i lämpliga grupper och tränar och leker oss fram till att bli bättre på det vi tycker är så roligt.

 

  • 50cc nybörjare 18:00 - 19:00
  • 65-85cc Grupp 1 18.00 - 20:00
  • 85-125cc Grupp 2 18.00 – 20:00

 

Barnen ska vara ombytta och hojarna startklara när träningen börjar. Ta med vattenflaska och någon frukt som barnen kan äta i pausen för att fylla på med lite energi.

 

Betalning

Betalning sker på plats vid varje tillfälle. kontanter/Swish verifieras till en tränare. Medlemmar i MMCK betalar vanlig träningsavgift. Och det är viktigt att vi skriver in oss innan vi börjar att träna.

Och nya förare som vill prova på är välkomna till 2st träningar à 80 Kr per tillfälle, sedan ser vi att man blir medlemmar i kubben och betalar 20 Kr per träning för barn.

 

Träningsdatum

Start onsdag 26/8 och vi försöker att köra skolan tills vi stänger för Vintern. Vi får se vilket intresset blir och vilka som kan hjälpa till att träna.

 

Om ni har några frågor, tveka då inte.

Med vänliga hälsningar

Mats Ellingsen med Crew

 

Mats Ellingsen                                      

Tel: 072 3181889                                   

Mail: This is a mailto link      

 

Cross träning vuxna!

Jag har börjat tänka till lite nu efter mina år som jag kört och insett att det skulle vara kul att börja träna lite äldre förare också. Har nu under de senaste 2 åren varit med och hjälpt till på crossskolan för de mindre förarna och tyckt att det varit kul att få dela med mig av mina kunskaper inom sporten och känner att jag nu skulle vilja dela med mig till äldre också.

Så har nu tänkt mig att jag ska ta på mig på att träna äldre också på Måndagar mellan 18:30 - 20:30.  Tänkte mig att det blir en grupp på ca:15st så jag får tid att prata lite med alla under övningarna, där jag då kan ge lite små tips på vad som kan behövas öva på samt även vad personen gör bra. Kommer själv ha med egen hoj under träningar för att ha möjligheten att kunna visa olika övningar.

Träningarna kommer bestå av hopp/kurv teknik, kör position samt även lite teknik övningar för att träna balansen på hojen. Priset för träningarna blir 120kr för medlemmar och 170kr för icke medlemmar per gång betalning sker vid träningen och till mig du anmäler dig till träningen genom att skicka ett sms med ditt namn till mig på 0767996616 så hålls en plats till dig till träning och om du behöver av anmäla så skicka ett sms.

/Mvh Rasmus Sjöö

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 19 AUG 2018 14:01 Skribent: Anders Malmros

Postadress:
Mälarö MCK - Motorcykel och Snöskoter
Box 1
17903 Stenhamra

Kontakt:
Tel: 0000
E-post: This is a mailto link

Se all info